Nieuws

Hierdoor kan Huijsen kiezen voor een interlandcarrière bij Spanje of Nederland

Hierdoor kan Huijsen kiezen voor een interlandcarrière bij Spanje of Nederland

20 februari - 11:50 Laatste update: 12:00

Dean Huijsen lijkt te moeten gaan beslissen voor welk nationale elftal hij uit wil gaan komen. Het toptalent van Juventus, dat momenteel door AS Roma wordt gehuurd, kan namelijk kiezen tussen het Nederlands Elftal en dat van Spanje. Maar door welke reden kan Huijsen een interlandswitch maken? VoetbalNieuws legt het aan je uit!

Geboren in Amsterdam, werd het voetbal door vader Donny met de paplepel ingegoten. De voormalig profvoetballer speelde zelf in dienst van onder meer Ajax en AZ. Zelf staat Dean al lange tijd bekend als groot talent en brak dit seizoen door bij Juventus, dat hem afgelopen winter op huurbasis naar AS Roma stuurde. De achttienjarige verdediger maakt veel indruk in Italië en staat er international goed op. Zo goed zelfs, dat er een interlandswitch voor Spanje lonkt voor Huijsen.

Hoe kan Huijsen kiezen voor een interlandswitch naar Spanje?

Toen Huijsen nog maar een jongetje van vijf jaar oud was, verhuisde hij met zijn ouders naar Spanje. Op jonge leeftijd stroomde hij in 2015 de jeugdopleiding van Málaga CF binnen en werden de eerste stappen naar profvoetballer gezet. Ondanks de interesse van Real Madrid, vertrok Huijsen in de zomer van 2021 naar Juventus. Na enkele jaren daar in de jeugdopleiding te hebben gespeeld, volgde op 22 oktober 2023 zijn debuut in de hoofdmacht.

Direct na zijn debuut kwamen de eerste geluiden van een interlandswitch naar Spanje al boven water. Huijsen zou graag op het WK van 2030 het shirt van La Furia Roja willen dragen. Eind februari 2024 bracht MARCA naar buiten dat de Spaanse voetbalbond RFEF nu serieus overweegt om Huijsen te naturaliseren. Tot nu toe droeg Huijsen de shirts van Nederland Onder 17, Onder 18 en Onder 19. Een jaar geleden sprak Huijsen zich in gesprek met Voetbal International nog uit over een mogelijk avontuur voor het Spaanse nationale elftal. 'Spanje was een optie, maar ik ben blij dat ik voor Oranje mag spelen', klonk het destijds. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!