Nieuws

Deze PSV-aanvallers zijn volgens Süle een gigantische uitdaging voor Borussia

Deze PSV-aanvallers zijn volgens Süle een gigantische uitdaging voor Borussia

19 februari - 18:41

Niklas Süle weet wat hem te wachten staat tegen PSV. De ervaren verdediger van Borussia Dortmund wees in gesprek met de clubkanalen van zijn club wees twee spelers aan die het hem moeilijk zullen maken. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Süle over zijn tegenstander met je door!

Voor de grootmacht uit Dortmund wacht in de achtste finales van de Champions League een clash tegen PSV. Süle heeft een hoge pet op van zijn tegenstander. "Ze zijn momenteel niet alleen sterk in de Eredivisie. Bovenal hebben ze vooruitgang geboekt in de Champions League. Dat is altijd een teken voor elke club die de groepsfase doorkomt", gaf de verdediger aan. Voor Süle wacht een nieuwe strijd met Luuk de Jong. "Ik heb een paar keer tegen hem gespeeld en kan ongeveer inschatten wat voor type spits hij is. Daarom kijk ik uit naar mijn taken", gaf de Duitser aan.

Voor Süle wacht ook een weerzien met Malik Tillman, die hij nog kent van hun gezamenlijke tijd bij Bayern München. De verdediger had naar eigen zeggen een goede band met de Amerikaan. "Hij trainde vaak met ons en speelde zelfs een paar wedstrijden met ons. Malik was een aanstormend talent met veel kwaliteit", klinkt het. Na een uitleenperiode bij Rangers FC, vertrok Tillman afgelopen zomer op huurbasis naar PSV. Süle vertrok zelf in de zomer van 2022 van Bayern München naar Dortmund, maar hield de middenvelder in de gaten. "Ik denk dat hij met de overstap naar PSV weer een stap vooruit heeft gezet. Als hij zich nog meer heeft ontwikkeld, ten opzichte van zijn prestaties toen, moeten we dinsdag goed voor hem op gaan passen."

Voor De Jong staat de teller dit seizoen op twee doelpunten in de Champions League. De aanvaller is dit gehele seizoen op dreef en was in totaal al 27 keer trefzeker in 34 wedstrijden. Tillman kwam dit seizoen nog niet tot scoren in de UCL, maar gaf wel twee assists. De totale teller van de huurling staat op vijf doelpunten en zeven assists in 26 wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!