Nieuws

Wat is het Nederlandse record dat afgelopen weekend werd verbroken in de Serie A?

Wat is het Nederlandse record dat afgelopen weekend werd verbroken in de Serie A?

19 februari - 09:20
1

Dit weekend waren de Nederlanders in de Serie A behoorlijk op dreef. Maar liefst zeven verschillende spelers van Nederlandse afkomst wisten een doelpunt te scoren in de Italiaanse competitie. Daarmee werd een oud record uit de boeken geschoten.

Welk Nederlands record werd dit weekend verbroken in de Serie A?

Al tijden reisden er veel goede Nederlandse voetballers af naar Italië om daar hun brood te verdienen. In al die tijd is het vier keer voorgekomen dat drie verschillende Nederlandse spelers in dezelfde speelronde het net troffen. Drie verschillende scorende Nederlanders was een record, maar dat is dit weekend dus uit de boeken geschoten. 

In speelronde 25 van de Serie A waren er maar liefst zeven verschillende Nederlandse spelers die wisten te scoren. Dit begon op vrijdag, toen Denzel Dumfries de 3-0 maakte voor Inter tegen Salernitana. Op zaterdag was Tijjani Noslin trefzeker voor Hellas Verona en schoten Teun Koopmeiners en Mitchel Bakker allebei raak voor Atalanta. Zondag wisten Dean Huijsen voor AS Roma en Joshua Zirkzee en de Nederlandse Marokkaan Oussama El Azzouzi voor Bologna het net te vinden. Hiermee werd het record uit de jaren negentig ruim verbroken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!