Feyenoord krijgt AS Roma niet op de knieën en wacht loodzware opgave in Rome

15 februari - 20:43 Laatste update: 23:51
1

Feyenoord is tijdens de eerste ontmoeting met AS Roma niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De Rotterdammers kwamen goed voor de dag in de eigen Kuip, maar wisten de overwinning niet uit het vuur te slepen en dus wacht er een loodzware klus in de return.

Arne Slot kende de nodige personele problemen in aanloop naar het duel met de Romeinen. Zo begon Santiago Gimenez uit voorzorg op de bank en ontbraken verdedigers Lutsharel Geertruida en Gernat Trauner. Hierdoor was er een basisplaats voor Thomas Beelen. Al vanaf de aftrap werd duidelijk dat José Mourinho niet meer voor de groep stond bij de club uit Rome, want de ploeg van Daniele De Rossi kwam sterk uit de startblokken. Waar Roma onder Mourinho vaak de bus parkeerde, zette de Romeinen Feyenoord al vroeg in het duel onder druk. Na tien minuten leverde dit een grote kans op, maar Wellenreuther bracht knap redding.

Na twintig minuten kwamen de Rotterdammers beter in het duel en kregen via Igor Paixão de grootste kans tot dan toe. De Braziliaan dribbelde het zestienmetergebied in, maar schoot de bal langzaam langs het doel. Na deze kans nam Feyenoord het heft van het duel in handen en wisten de nodige kansen te creëren. Op slag van rust was het bevrijdende doelpunt dan toch daar. Paxão kopte de bal binnen en liet de Rotterdammers met een 1-0 voorsprong rusten.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Feyenoord en AS Roma bleven aan elkaar gewaagd en beide ploegen wisten bij vlagen gevaarlijk voor het doel te worden. Na verschillende kopkansen voor Romelu Lukaku was het na 67 minuten raak voor AS Roma. De Belg werkte een voorzet van Spinnazzola knap binnen en bracht beide ploegen op gelijke hoogte. In de slotfase raakte de ingevallen Luka Ivanusec nog de paal namens Feyenoord, maar verder kwamen beide ploegen niet meer tot grote kansen en dus eindigde het heenduel in 1-1.