Nieuws

De vermoedelijke opstelling van AS Roma voor het Europa League-duel met Feyenoord

De vermoedelijke opstelling van AS Roma voor het Europa League-duel met Feyenoord

15 februari - 13:34 Laatste update: 13:35

Feyenoord neemt het vanavond voor een vierde keer in nog geen twee jaar tijd in een onderlinge confrontatie op tegen AS Roma. Bij de Rotterdammers ontbreken de nodige basisspelers wegens verschillende redenen en ook bij de Romeinen zijn wat twijfels. VoetbalNieuws.nl schetst je de vermoedelijke opstelling.

Sinds Daniele De Rossi het roer van José Mourinho heeft overgenomen zien we wekelijks vaak dezelfde namen terugkeren in de opstelling. Toch gaat de Italiaanse oefenmeester naar verwachting wat wijzigingen aanbrengen in zijn basiself, afgaand op de persconferentie die hij woensdag in De Kuip belegde.

Zo zal niet Rui Patricio, maar Mile Svilar onder de lat verschijnen. De Servische doelman nam tijdens het persmoment plaats naast zijn trainer en dat is meestal een voorbode voor een basisplaats. Verder zijn er nog enkele twijfels in de Romeinse defensie. Zo is Dean Huijsen niet ingeschreven voor de Europese wedstrijden waardoor hij dus niet in actie komt, maar heeft Chris Smalling de groepstraining weer hervat. Toch is Diego Llorente naar verwachting de vervanger van Huijsen, die veel in actie kwam onder De Rossi.

Het andere vraagstuk zit hem in de linksbackpositie. Angeliño kwam afgelopen winter naar de Italiaanse hoofdstad, maar de vraag is of hij gezien zijn wedstrijdritme twee wedstrijden in de week kan spelen. Met Leonardo Spinazzola staat er in ieder geval een goed alternatief klaar. Feyenoord had in de voorgaande onderlinge duels in ieder geval de grootste moeite met de Italiaanse linksback.

Op het middenveld zien we naar verwachting de gebruikelijke namen terug. Bryan Cristante is fit genoeg om te spelen en hij zal worden vergezeld door Leandro Paredes. Dat komt mede omdat Evan Ndicka nog champagnekuitjes aan de Afrika Cup heeft overgehouden. Het feest ging tot deze week door in Ivoorkust. De verdediging van Feyenoord zal zich voor moeten bereiden op het supertrio Stephan El Sharaawy, Romelu Lukaku en Paulo Dybala.

De vermoedelijke opstelling van AS Roma: Svilar; Karsdorp; Mancini, Llorente, Spinazzola; Cristante, Paredes, Pellegrini; El Sharaawy, Lukaku, Dybala.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!