Nieuws

Dit zijn volgens oud-trainer Van Bronckhorst de kansen van Feyenoord tegen AS Roma

Dit zijn volgens oud-trainer Van Bronckhorst de kansen van Feyenoord tegen AS Roma

14 februari - 11:59 Laatste update: 12:12

Feyenoord treedt donderdagavond in de Europa League aan tegen AS Roma. Oud-trainer en -speler van de club Giovanni van Bronckhorst ziet waar de kansen liggen voor de Rotterdammers. Wat is volgens de voormalig verdediger van groot belang voor Feyenoord? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij. 

In gesprek met De Telegraaf liet Van Bronckhorst weten dat hij denkt dat Feyenoord een goede kans maakt tegen AS Roma. "Ook al hebben de Italianen met de Belg Romelu Lukaku en de Argentijn Paulo Dybala een paar geweldige spelers in de aanval", waarschuwt de oud-voetballer. In de ontmoeting van vorig seizoen was het Dybala die Roma in de slotfase met een geweldige goal naar de verlenging schoot. Daarin bleken de Romeinen een maatje te groot voor Feyenoord.

Wat is volgens Van Bronckhorst van groot belang voor Feyenoord?

"Belangrijk wordt of Quinten Timer op tijd fit is", zegt de 49-jarige Nederlander. De middenvelder liep in de bekerwedstrijd tegen AZ een hersenschudding op nadat hij van dichtbij hard in zijn gezicht werd geraakt door een bal van ploeggenoot Igor Paixão. Het is nog niet bekend of de rechtspoot donderdagavond kan aantreden tegen de Italianen.

Verder zullen de Rotterdammers volgens Van Bronckhorst alles in de strijd moeten leggen om kans te maken op de zege. "In de vorige wedstrijden tegen AS Roma, maar ook tegen Lazio eerder dit seizoen, waren de verschillen heel klein. Feyenoord had tegen Lazio twee keer moeten winnen zelfs", sluit hij af.

Feyenoord en AS Roma staan donderdagavond om 18.45 uur in De Kuip tegenover elkaar voor de heenwedstrijd in de tussenronde van de Europa League. Een week later staat de return in Rome op het programma. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!