Nieuws

Waarom spelen PSV en Heracles Almelo op vrijdagavond tegen elkaar?

Waarom spelen PSV en Heracles Almelo op vrijdagavond tegen elkaar?

16 februari - 10:06 Laatste update: 10:04

PSV komt deze week nog in actie in de Champions League. De Eindhovenaren spelen vrijdagavond een competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. Waarom is dat eigenlijk zo gepland? VoetbalNieuws.nl legt het je uit.

Waarom is PSV - Heracles op een vrijdagavond?

Wellicht deed de intro je al iets vermoeden. Het feit dat PSV komende vrijdag in actie komt tegen Heracles, heeft alles te maken met de Champions League. De Eindhovenaren spelen op dinsdag 20 februari namelijk thuis tegen Borussia Dortmund. De KNVB heeft een regeling dat de Eredivisie-clubs die deelnemen aan de Europese toernooien, in sommige gevallen extra dagen vrij kunnen krijgen. Doordat PSV nu op vrijdag speelt, heeft de ploeg van Peter Bosz in totaal dus drie dagen de tijd om zich optimaal voor te bereiden voor het eerste duel met Dortmund.

In dat opzicht heeft PSV een klein voordeel ten opzichte van de Duitsers, die op zaterdagmiddag om 15.30 uur op bezoek gaan bij VfL Wolfsburg. Ook voor het duel in Dortmund, dat pas op woensdag 13 maart wordt gespeeld, heeft PSV meer rust dan zijn tegenstander. De Eindhovenaren spelen dan wederom op vrijdagavond, maar uit tegen Go Ahead Eagles. Dortmund gaat ’s zaterdags om 18.30 uur op bezoek bij Werder Bremen.