Breaking news

Bruggink vertelt: FC Twente wil komende zomer terugkomen voor Weghorst

Bruggink vertelt: FC Twente wil komende zomer terugkomen voor Weghorst

6 februari - 12:13 Laatste update: 12:45

Een zomerse Eredivisie-terugkeer van Wout Weghorst blijft tot de mogelijkheden behoren. Technisch directeur Arnold Bruggink vertelt in gesprek met Voetbal International dat FC Twente binnenkort weer een poging wagen om de Oranje-international in te lijven.

De naam van Weghorst zong deze winter al rond in Enschede. Na het vertrek van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou, werd de geboren Tukker in verband gebracht met de huidige nummer drie van de Eredivisie. Uiteindelijk haalde Twente met huurling Myron Boadu een andere spits in huis.

Bruggink vertelt tegen VI dat hij poogde om Weghorst naar de Grolsch Veste te halen. Doordat Burnley hem momenteel verhuurd aan 1899 Hoffenheim, werd dat echter een lastig verhaal. "Ik had de lat hoog liggen", aldus de bestuurder. "Dus ja, ik heb hem gevraagd. Nu was het niet mogelijk om Wout te halen, het lag nu gecompliceerd. Maar je denkt ook naar de toekomst toe. Als iemand zich zo duidelijk uitspreekt over waar zijn hart ligt, dan zullen we gek zijn als we dat contact niet houden."

Zo zou Weghorst hebben aangegeven graag nog een keer voor Twente te willen spelen. "Hij heeft nog een contract voor een jaar bij Burnley", vervolgt Bruggink. "Het ligt eraan hoe de situatie in de zomer is, voor hem en voor ons. Maar ik zou het graag willen. Dat is wel duidelijk."

Weghorst speelde in Nederland voor onder meer FC Emmen, Willem II, Heracles Almelo en AZ. Voor het Nederlands elftal speelde hij tot dusver 29 interlands, waarin hij acht keer wist te scoren. Vooral zijn twee treffers in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië staan bij supporters in het geheugen gegrift.