Nieuws

Dit zegt Rulli over zijn rol bij Jong Ajax en een mogelijk vertrek uit Amsterdam

Dit zegt Rulli over zijn rol bij Jong Ajax en een mogelijk vertrek uit Amsterdam

6 februari - 09:00 Laatste update: 12:36

Geronimo Rulli mocht maandag voor het eerst sinds lange tijd weer aan de aftrap verschijnen. Tijdens het duel tussen Jong Ajax en Jong FC Utrecht maakte de Argentijn zijn rentree voor de club uit Amsterdam, waar hij op het tweede plan beland is. Aan ESPN laat de doelman weten hoe hij over zijn situatie bij Ajax denkt.

Rulli raakte in de openingswedstrijd tegen Heracles geblesseerd. Al enkele weken is de doelman fit, maar John van ’t Schip geeft de voorkeur aan Dinant Ramaj. Op korte termijn lijkt de trainer niet van plan om zijn doelman te wisselen, maar de Argentijn blijft strijdbaar voor zijn plek onder de lat. "Natuurlijk wil ik weer voor het eerste elftal spelen, dat is mijn volgende doel. Ik blijf strijden voor die plek", aldus Rulli.

Hoe reageert Rulli op zijn basisplaats bij Jong Ajax?

De doelman laat aan ESPN weten blij te zijn met speelminuten. "Ik ben heel blij om weer op het veld te staan na vijf maanden. Het was heel moeilijk de laatste maanden, niemand wil geblesseerd zijn", aldus Rulli, doelend op de schouderblessure die hij aan het begin van het seizoen opliep. "Ik heb eigenlijk de helft van het seizoen verloren. Ik heb het slechtste deel van het seizoen op mijn eigen bank moeten kijken. Ik kon mijn team niet helpen, dat was pijnlijk. Maar nu ben ik weer fit en geniet ik van mijn dagen bij Ajax."

Hoe kijkt Rulli naar een mogelijk vertrek bij Ajax?

Afgelopen winter leek Rulli op weg naar uitgang bij de Amsterdammers. De doelman stond afgelopen zomer naar verluidt nog in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München, maar afgelopen winter kwam er een andere club om de hoek kijken. Zijn oude, Argentijnse liefde Estudiantes kwam voor hem. "Ik wil er niet over praten", besluit de doelman stellig.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!