Nieuws

Wie is Sávio, de bij PSV geflopte aanvaller die opgeroepen is voor Brazilië?

Wie is Sávio, de bij PSV geflopte aanvaller die opgeroepen is voor Brazilië?

13 februari - 19:00 Laatste update: 1 maart - 20:37

Volgens transferexpert Fabrizio Romano vertrekt voormalig PSV'er Sávio aanstaande zomer alweer bij Girona FC. De negentienjarige buitenspeler gaat de overstap naar Manchester City maken en werd op 1 maart opgeroepen voor de nationale ploeg van Brazilië. Wie is Sávio en hoe verliep zijn carrière tot nu toe? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Sávio Moreira de Oliveira werd op 10 april 2004 geboren in de Braziliaanse kustplaats São Mateus. In zijn geboorteland doorliep Sávio de jeugdopleiding van Atlético Mineiro. Voor die club maakte de linkspoot op 20 september 2020 zijn debuut toen hij in mocht vallen tegen Atlético Clube Goianiense. Zijn eerste goal voor de club maakte hij op 12 juni 2022 tegen Santos. Een maand later vertrok hij voor 6,5 miljoen euro naar het Franse Troyes, dat hem gelijk een jaar in Eindhoven stalde. 

Contractsituatie Sávio

Ondanks de verwachtingen werd het verblijf van Sávio bij PSV geen succes. De Braziliaan kwam slechts achtmaal in actie in de hoofdmacht van de Eindhovenaren, waarin hij geen goals wist te maken, maar wel twee assists gaf. Ook speelde hij negen wedstrijden voor Jong PSV, waarin hij twee treffers noteerde en tweemaal aangever was. Inmiddels speelt hij sinds de zomer van 2023 op huurbasis voor Girona, waar hij een belangrijke kracht is. De huurdeal tussen Troyes en Girona is eenvoudig tot stand gekomen doordat beide clubs onderdeel zijn van de City Football Group. Inmiddels wil Manchester City, ook onderdeel van het bedrijf, met de Braziliaan aan de haal gaan. Op dit moment vertegenwoordigt hij volgens Transfermarkt een waarde van 30 miljoen euro.

Wat voor speler is Sávio?

Sávio is een vlugge buitenspeler die het liefst aan de linkerkant van het veld speelt. Ook kan hij op de rechterkant of als aanvallende middenvelder uit de voeten. De Braziliaan laat graag zijn snelheid zien en kan ook een man passeren. Bekijk hier een paar beelden van hem.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!