Nieuws

Wie is PSV-talent Jesper Uneken, die tegen AZ zijn droomdebuut maakte?

Wie is PSV-talent Jesper Uneken, die tegen AZ zijn droomdebuut maakte?

6 april - 20:55 Laatste update: 20:58

In de kraker tegen AZ maakte Jesper Uneken zijn debuut voor het eerste elftal van PSV.  Het werd een waar droomdebuut, want de jonge spits was direct trefzeker namens de Eindhovenaren. Wie is deze voetbalzoon? VoetbalNieuws.nl stelt Uneken aan je voor!

Geboren op 9 augustus 2004 in Den Bosch, stroomt Uneken in 2011 de jeugdopleiding van PSV binnen. De aanvaller kwam over van OJC Rosmalen. Na diverse jeugdelftallen in Eindhoven te hebben doorlopen, speelt Uneken later zijn wedstrijden voor de Onder-17 en Onder-18. Vanaf het seizoen 2023/24 maakt de aanvaller dan ook officieel deel uit van Jong PSV. Zijn debuut in het profvoetbal maakte Uneken al op 6 maart 2023. Tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC (1-2) komt de aanvaller een kwartier voor tijd binnen de lijnen.

In zijn eerste profseizoen maakt Uneken nog eens drie invalbeurten voor Jong PSV. Ondertussen maakt de aanvaller in de Onder-18 van PSV indruk, door in 29 wedstrijden elf keer te scoren. In het volgende seizoen is Uneken officieel aanvaller van Jong PSV en is hij ook actief in de Youth League, een jeugdvariant van de Champions League. In de groepsfase van het toernooi kwam Uneken in drie wedstrijden twee keer tot scoren. In de KKD staat zijn teller na 24 wedstrijden op zeven doelpunten en vier assists. Bij PSV heeft Uneken nog een contract tot medio 2025.

Voetbalzoon Uneken

Met Peter Uneken als vader, kon het voor Jesper niet anders dat hij ook profvoetballer zou worden. Vaderlief droeg als voetballer de shirts van Jong Vitesse, Emmen, FC Den Bosch en Helmond Sport. Sinds 2009 timmert Uneken als trainer aan de weg. Na avonturen in de jeugd van FC Den Bosch, NEC, Oss, PSV en Nederland, wordt de oud-voetballer in 2021 aangesteld als assistent van Joseph Oosting van RKC. Als zijn compagnon in 2023 naar FC Twente vertrekt, gaat Uneken mee.

Droomdebuut Uneken tegen AZ

Zaterdag maakte Uneken zijn debuut voor het eerste van PSV in de wedstrijd tegen AZ. Twee minuten voor tijd verving de jonge spits Luuk de Jong. Koud in het veld wist hij te scoren tegen de Alkmaarders. De PSV'ers en de supporters in het stadion vierden zijn doelpunt uitbundig. Wat resulteerde in een prachtig moment voor Jesper Uneken.