Nieuws

Ajax-aanhang reageert op nieuws Overmars: 'Zien jou graag terugkeren'

Ajax-aanhang reageert op nieuws Overmars: 'Zien jou graag terugkeren'

3 februari - 10:45

De AFCA supportersclub heeft zich uitgesproken over het nieuws omtrent Marc Overmars. De fanatieke aanhang van Ajax ziet de voormalige technisch directeur graag terugkeren, zo laten zij weten via X. Hoe zien de uitspraken van de supportersclub eruit? VoetbalNieuws laat het je zien.

Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat de voormalige technisch directeur van Ajax maar liefst twee keer was teruggevraagd voor een functie bij de Amsterdammers. Vlak hierna werd al snel duidelijk dat Overmars niet zal terugkeren zolang Michael van Praag voorzitter blijft van de Raad van Commissarissen. Dit zorgde een dag voor de topper tegen PSV voor veel ophef.

De AFCA Supportersclub heeft gereageerd op het recente nieuws omtrent Overmars. De supportersclub, waar de fanatieke aanhang van Ajax onder valt, laat van zich horen. 'Marc, wij hebben je nooit in de steek gelaten en zullen dat ook niet doen. We kijken uit naar je spoedige terugkeer bij de club die we allemaal zo gepassioneerd liefhebben. Als het nodig is dat bepaalde personen het veld moeten ruimen om jouw terugkeer mogelijk te maken, dan zij het zo. Wij zien Marc Overmars graag terugkeren bij Ajax. We begrijpen de gevoeligheid van de hele zaak. Zeker in de tijd waarin we nu leven. Maar een verhaal heeft altijd twee kanten. Er is een belachelijke beslissing genomen door toenmalige RvC-leden om Overmars weg te sturen. Het is teleurstellend om te zien dat de huidige voorzitter van de RvC, die deze functie 'tijdelijk' bekleedt, aan de NOS heeft laten weten dat een terugkeer er niet in zit zolang hij op die positie zit.'

Op 6 februari 2022 stapte Overmars per direct op bij Ajax als directeur voetbalzaken wegens het over een langere periode versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega's. Hij had toen nog een contract tot november 2024. In januari 2022 verlengde de Amsterdamse club nog met Overmars tot en met 30 juni 2026. Verschillende vrouwelijke medewerkers betichtten hem onder meer van het ongewenst versturen van foto's van zijn geslachtsdeel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!