Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen PSV: Henderson debuteert, twijfel achterin

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen PSV: Henderson debuteert, twijfel achterin

3 februari - 09:00 Laatste update: 07:11

Jordan Henderson gaat zaterdagavond zijn debuut maken voor Ajax in de topper tegen PSV. Dat maakte John van ’t Schip vrijdagmiddag bekend, maar welke overige tien gaan er starten bij de Amsterdammers? VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling met je door!

Gaat Jordan Henderson spelen bij Ajax tegen PSV?

Alle ogen zullen zaterdag om 20.00 uur gevestigd zijn op Henderson. De winterse aanwinst zal Ajax bij de hand moeten pakken en is gehaald om de organisatie op zich te nemen. Het ziet ernaar uit dat hij op zes begint en dat Benjamin Tahirovic daardoor het kind van de rekening wordt. Zodoende kunnen Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson zich opmaken voor een trio op het middenveld.

In de voorhoede ziet het ernaar uit dat Steven Bergwijn weer kan beginnen. De aanvoerder van de Amsterdammers was vorige week nog niet fit genoeg voor de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-4 winst). Daarin waren Brian Brobbey en Steven Bergwijn, zijn twee compagnons voorin, enorm belangrijk.

Ook Josip Sutalo ontbrak nog door een blessure. Van 't Schip gaat zaterdag beslissen of de Kroaat centraal achterin gaat beginnen. Mocht dat het geval zijn, dan neemt Tristan Gooijer ten opzichte van Heracles-uit weer plaats op de bank. De rest van de defensie wordt zoals inmiddels gebruikelijk ingevuld door Ar’jany Martha, Jorrel Hato en Devyne Rensch. De uitstekend keepende Diant Ramaj staat dan onder de lat.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Ajax tegen PSV?

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Martha, Hato, Sutalo, Rensch; Henderson, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!