Breaking news

PSV heeft verdediger binnen: Burnley stuurt Egan-Riley op huurbasis naar Eindhoven

PSV heeft verdediger binnen: Burnley stuurt Egan-Riley op huurbasis naar Eindhoven

1 februari - 21:03 Laatste update: 21:05

Conrad Jaden Egan-Riley heeft de huuroverstap naar PSV gemaakt, zo maken de Eindhovenaren donderdagavond bekend. De verdediger komt over van Burnley en maakt het seizoen in Eindhoven af. 

De 21-jarige centrale verdediger, die ook als rechtsachter en verdedigende middenvelder uit de voeten kan, sluit aan bij Jong PSV. De Eindhovenaren hebben in de huurdeal met Burnley een optie-tot-koop bedongen. Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van PSV, is blij met de komst van de Engelsman. "CJ is een zeer getalenteerde speler", klinkt het op de clubkanalen van PSV. "Het is niet voor niets dat we hem in de zomer al naar PSV wilden halen. Hij sluit eerst aan bij de beloftenploeg, waar hij zich tijdens wedstrijden en trainingen in de kijker van de hoofdmacht kan spelen.”

In Lancashire heeft Egan-Riley nog een contract tot medio 2026 en wordt zijn marktwaarde op twee miljoen euro geschat. Op Deadline Day kwam het nieuws naar buiten dat PSV de belangstelling in de verdediger een nieuw leven in gingen blazen. Egan-Riley stond afgelopen zomer namelijk ook al op de verlangstlijst van PSV, dat dicht bij een komst leek. Echter bleef de Brit bij Burnley, waar hij overigens geen enkele minuut maakte het afgelopen half jaar.