Nieuws

Wie is Giannoulis, het Ajax-target waar Van 't Schip al eens mee werkte?

Wie is Giannoulis, het Ajax-target waar Van 't Schip al eens mee werkte?

30 januari - 18:13

Ajax heeft volgens Sport24 serieuze interesse in Dimitris Giannoulis. De linksback werkte bij de nationale ploeg van Griekenland al samen met John van ’t Schip, maar wie is deze Griekse verdediger? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Wie is Dimitri Giannoulis?

Dimitris Giannoulis werd op 17 oktober 1995 geboren in Griekenland. Hij startte zijn carrière bij Vataniakos in zijn thuisland. In 2014 werd de verdediger overgenomen door de topclub PAOK. Na verschillende verhuurperiodes mocht hij pas op 10 februari 2019 zijn debuut maken voor de Griekse club. In januari 2021 werd Giannoulis verhuurd aan Norwich City. De Engelse club had een verplichte optie tot koop wanneer het team naar de Premier League zou promoveren. De club uit Norwich promoveerde en moesten 7,5 miljoen euro overmaken aan PAOK. In totaal kwam de speler zestig keer in actie voor Norwich, waarin hij niet wist te scoren.  

International van Griekenland

Op 15 mei 2018 maakte Giannoulis zijn debuut voor het nationale team van Griekenland. Hij was een van de negen spelers die tegen Saudi-Arabië zijn eerste interland speelde. Voor Giannoulis werd het een debuut om snel te vergeten. De speler werd er na 43 minuten uitgestuurd en Griekenland verloor de wedstrijd met 2-0. Sinds 2018 is de linksback tot 25 optredens voor de nationale ploeg gekomen. Bij het Griekse elftal heeft Giannoulis samengewerkt met John van 't Schip, die daar bondscoach was.

Wat voor speler is Giannoulis?

De linksbackpositie is dit seizoen een zorgenkindje voor Van ’t Schip. Momenteel is het bij de Amsterdammers stuivertje wisselen tussen Borna Sosa en Ar'jany Martha, maar beide spelers maken nog geen onuitwisbare indruk. Met Giannoulis halen de Amsterdammers een ervaren linksachter binnen die in het elftal van Van ’t Schip voor wat meer ervaring kan zorgen. Dit seizoen kwam de back tot 28 wedstrijden waarin hij niet wist te scoren, maar wel vier assists afleverde.

Giannoulis staat vaak hoog aan de linkerkant en vindt het fijn om de flank te bespelen. Ook plakt de verdediger op defensieve momenten bij de tegenstander, waardoor er weinig ruimte ontstaat. 

Wat is Giannoulis waard?

De 28-jarige linksachter staat tot komende zomer onder contract bij Norwich City. Ajax zou hem dus transfervrij kunnen overnemen van de Engelse club, maar de Amsterdammers zouden het liefst deze winter zaken willen doen. In dat geval zal Ajax een transfersom moeten betalen aan de club uit de Championship. Norwich zou een bedrag van ongeveer vijf miljoen euro verlangen voor de verdediger. Volgens transfermarkt.nl is de linksachter minder waard. Zijn waarde wordt door de website geschat op drie miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!