Nieuws

Dit is wanneer Saibari weer voor PSV kan spelen na de Afrika Cup

Dit is wanneer Saibari weer voor PSV kan spelen na de Afrika Cup

25 januari - 17:07 Laatste update: 18:26

Nu de Afrika Cup in volle gang is, hebben verschillende Eredivisieclubs hun spelers moeten afstaan. Misschien wel het grootste gemis is dat van Ismael Saibari bij PSV. De Eindhovenaren leden zonder de Marokkaanse middenvelder voor het eerst puntverlies in de Eredivisie en moesten woensdagavond in Feyenoord hun meerdere erkennen in het bekertoernooi. Wanneer keert Saibari terug? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Woensdagavond speelde Marokko haar derde en laatste duel in de groepsfase van de Afrika Cup. Met zeven punten wonnen de Atlas Leeuwen hun groep, waarna Zuid-Afrika wacht in de achtste finale. Die wedstrijd staat dinsdag 30 januari om 21.00 uur op het programma. Als Saibari en co. deze wedstrijd verliezen, zal de middenvelder vermoedelijk een dag later weer naar Nederland komen. Dat zou betekenen dat hij op zaterdag 3 februari weer mee kan doen bij PSV, wanneer ze het in Amsterdam opnemen tegen Ajax.

Wanneer komt Saibari terug als Marokko de finale haalt?

Mocht Marokko, als een van de favorieten van het toernooi, de finale halen, zal PSV het nog langer zonder de rechtspoot moeten stellen. De finale van de Afrika Cup staat gepland op zondag 11 februari om 21.00 uur. In dat geval zou PSV pas op vrijdag 16 februari in de thuiswedstrijd tegen Heracles weer beroep kunnen doen op de middenvelder.