Nieuws

Zo kijkt Royal Antwerp tegen het hoger beroep van directeur Overmars aan

Zo kijkt Royal Antwerp tegen het hoger beroep van directeur Overmars aan

23 januari - 17:06

Royal Antwerp heeft zich uitgesproken over de FIFA-schorsing van directeur Marc Overmars. De oud-voetballer gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de wereldwijde voetbalbond, die Overmars na zijn 'dickpick-gate' voor een jaar lang een beroepsverbod op wil leggen. 

Dinsdagavond bracht Antwerp een statement naar buiten rond de uitspraak tegen FIFA en het hoger beroep van Overmars. 'Een dergelijk beroep betreft niet de inhoud van de sanctie aan zich, maar wel de uitbreiding die volgens hen buitenproportioneel is. RAFC heeft begrip voor die beslissing', klinkt het vanuit Antwerpen. 'Bij de komst van Marc Overmars naar RAFC in maart 2022 heeft de club gemeld dat we een zorgvuldige en weloverwogen beslissing hadden genomen. Wij zijn nog steeds van mening dat iedereen een tweede kans moet krijgen. Marc Overmars zal zijn verleden met zich mee blijven dragen en zal blijvend moeten bewijzen dat hij daaruit heeft geleerd.'

'Er zijn ook ondubbelzinnige afspraken gemaakt omdat een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers een prioriteit is en omdat wij een nultolerantie hanteren op het vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer', gaat de club verder. 'We zullen als club de uitspraak respecteren maar willen collectief de persoon steunen die wij de voorbije twee jaar als mens en als professional mochten leren kennen. Dit zonder enige uitspraak te doen over wat er in het verleden is gebeurd. We hebben het volste vertrouwen dat we ook in de toekomst kunnen blijven rekenen op een positieve en veilige werkomgeving', sluit Antwerp af.

Check nu de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD!, waarin we onder meer spraken met Sepp van den Berg

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!