Nieuws

Waarom De Boer volgens De Telegraaf de nieuwe trainer van Ajax zou kunnen worden

Waarom De Boer volgens De Telegraaf de nieuwe trainer van Ajax zou kunnen worden

15 januari - 16:34
1

Valentijn Driessen en Mike Verweij zouden het geen gek idee vinden als Frank de Boer de opvolger van John van 't Schip wordt als trainer van Ajax. De twee journalisten van De Telegraaf bespreken de kwaliteiten van de inmiddels clubloze De Boer in de podcast Kick-Off.

Wie zouden John van 't Schip kunnen opvolgen bij Ajax?

Het verhaal rondom de trainerskwestie in Amsterdam is inmiddels bekend. Van 't Schip volgde de ontslagen Maurice Steijn eind oktober op, maar vertrekt aan het einde van het seizoen om een functie in het technisch management te gaan invullen. Ajax moet dus naar een opvolger gaan zoeken, waardoor menig naam de revue passeert. Joseph Oosting van FC Twente wordt door Driessen en Verweij genoemd als mogelijke 'overperformer', maar ook De Boer zouden zij geen rare optie vinden.

"Die naam valt heel erg slecht bij de supporters", nuanceert Verweij. "Noem je Frank de Boer, dan noem je afbraakvoetbal. Dat komt natuurlijk ook door de wedstrijd tegen De Graafschap waarin ze het kampioenschap weggaven (in 2016, red.)."

Waarom vindt men Frank de Boer een geschikte trainer voor Ajax?

"Maar ik vind dat gepruim wat onterecht", gaat hij verder. "Want ik kan me wedstrijden tegen Manchester City en FC Barcelona herinneren waarin het wel heel sprankelend was. Maar op een gegeven moment kwam er een wijziging in de staf (Orlando Trustfull, red.) en toen werd het van kwaad tot erger en was het voetbal uiteindelijk inderdaad niet meer om aan te zien."

Verweij wil niet alle schuld in de schoenen van Trustfull schuiven, maar noemt wel een ander punt waarop De Boer mogelijk een streepje voor zou hebben bij Danny Blind en Louis van Gaal. "Tobias Sana kwam als een gokje voor driehonderdduizend euro. De Boer kon in het begin heel weinig investeren met Marc Overmars, maar heeft met vier kampioenschappen en Champions League-kwalificatie wel de financiële basis gelegd om de halve finale van de Champions League te bereiken en Blind en Tadic te halen. Ik vind dat Ajax Frank de Boer wel wat verschuldigd is. Ik kan me goed voorstellen dat Blind en Van Gaal bij hem uitkomen."

"Hij kan heel goed met jeugd werken en dat is ook waar Ajax weer meer naartoe wil", vult Driessen hem aan, verwijzend naar namen als Christian Eriksen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. "Als je dan een hoofdtrainer hebt die dat heel erg ziet zitten en heeft bewezen daar resultaat mee te kunnen boeken, dan begrijp ik dat zo’n naam valt in de Arena."