Nieuws

Hansen onthult reden achter vertrek bij Ajax en sprak met Heitinga

Hansen onthult reden achter vertrek bij Ajax en sprak met Heitinga

28-12-2023 18:05

Sontje Hansen verruilde Ajax afgelopen transfervrij voor een overstap naar NEC. De 21-jarige aanvaller stond lang te boek als groot talent in Amsterdam, maar kon nooit écht doorbreken in het eerste van Ajax. De reden achter zijn vertrek naar Nijmegen is nu bekend. VoetbalNieuws neemt het vertrek met je door!

Te gast bij Kick 't Met van Ziggo Sport gaat Hansen dieper in op zijn vertrek bij Ajax, waar hij nog met voormalig interim-trainer John Heitinga sprak. De twee konden het goed vinden, maar de vriendschap leidde uiteindelijk niet tot een langer verblijf bij Ajax.

Waarom vertrok Hansen bij Ajax?

Nadat zijn contract op zijn einde liep, stond Hansen voor een belangrijke keuze. Uiteindelijk koos Hansen voor een transfervrij vertrek bij Ajax. "Hij ging wel echt in mijn hoofd zitten van: toe nou, wacht nou even. Hou geduld. Ik ben er nu, je gaat er wel komen", geeft de spits aan, nadat Heitinga met hem sprak. Echter had Hansen de knoop toen al doorgehakt. "Geloof me, als ik toen dat contract had getekend, zou ik nu geen enkele wedstrijd spelen. Honderd procent", vervolgt Hansen, die geen kans zag in Amsterdam. 

In 2013 nam Ajax de spits over uit de jeugdopleiding van Zwaluwen ‘30. Halverwege december 2019 volgde zijn debuut in het eerste van Ajax, toen hij tijdens de bekerwedstrijd tegen Telstar (3-4) twee minuten voor tijd mocht invallen. Slechts één andere opwachting in het eerste is wat volgde. En zo vertrok Hansen na tien jaar bij Ajax en tekende hij afgelopen zomer een contract bij NEC. ""Vitesse wilde mij ook, die gingen mij gelijk berichten toen ik daar langskwam. Ik heb ook met Duitse en Belgische clubs gepraat, alleen ik heb vier jaar lang geen negentig minuten gespeeld." Stiekem wilde Hansen zelf graag naar Duitsland vertrekken, maar koos wijzelijk voor een binnenlandse overstap. "Ik dacht: ik maak het niet bij Ajax 1 en ik heb al vier jaar geen negentig minuten gespeeld. Ik had een gesprek met Augsburg en ze vertelden mij dat elke speler minimaal elf kilometer per wedstrijd loopt. Daarom wilde ik een 'zekerheidje' pakken. Dat is wat ik nodig heb en ik ben blij dat ik die keuze heb gemaakt."