Reactie

Vind het leuk om te horen dat mensen vinden dat Ajax mij terug had moeten halen

"Vind het leuk om te horen dat mensen vinden dat Ajax mij terug had moeten halen"

28-12-2023 13:00 Laatste update: 13:04

Sergiño Dest speelt zijn wedstrijden in het shirt van PSV, maar ook Ajax was een reële bestemming geweest. In gesprek met De Telegraaf geeft de verdediger aan dat hij het leuk vindt om te horen dat mensen hem graag terug hadden zien keren in Amsterdam.

De namen van Dest en Jerdy Schouten, die nu bij PSV spelen, vielen afgelopen zomer naar verluidt ook bij Ajax. De scouting droeg de namen van de twee spelers met een Eredivisie-link aan, maar deze werden weggewuifd door het technische hart onder leiding van de inmiddels vertrokken Sven Mislintat.

"Daar heb ik niet echt een mening over", begint Dest in gesprek met de ochtendkrant. "Er was een nieuw bestuur en zij beslissen. Ik vind het wél leuk om te horen dat veel mensen vinden dat Ajax mij terug had moeten halen", besluit hij.

Dest voelt zich als een vis in het water in Eindhoven. De linksback, die ook als rechtsback uit de voeten kan, is een vaste waarde in het elftal van Peter Bosz en gaf in negentien officiële wedstrijden twee assists en maakte één goal.