Wedstrijdverslag

Liverpool en Arsenal puffen beide uit met een punt na duel op bizar hoog tempo

Liverpool en Arsenal puffen beide uit met een punt na duel op bizar hoog tempo

23-12-2023 20:25

Liverpool en Arsenal delen de punten na een wedstrijd die in een bizar hoog tempo werd gespeeld (1-1). The Reds hebben daardoor nagelaten om de koppositie te pakken in de Premier League

Met Virgil van Dijk en Cody Gakpo in de basis was er zaterdag flink wat Nederlandse invloed op Anfield. Het Nederlandse duo moest wel toezien hoe Arsenal al snel de voorsprong pakte. The Gunners kregen een vrije trap, die piekfijn werd voorgegeven door Martin Odegaard en binnen gekopt door Gabriel. Notabene Gakpo was de speler die het buitenspel ophief, waardoor de goal na bekijken van de VAR gewoon telde.

Liverpool kwam nog in de eerste helft met het antwoord. Wie anders dan Mohammed Salah was de man die The Reds op gelijke hoogte schoot. Na een lange bal van Trent-Alexander Arnold controleerde de Egyptenaar fijn, kapte Oleksandr Zinchenko uit en schoot verwoestend hard raak.

Liverpool wilde na de tweede helft op jacht naar de winnende treffer, maar had alle moeite om de nodige kansen te creëren. Uiteindelijk kreeg de ploeg van Jurgen Klopp wel een reuzenkans. Met vijf (!) spelers van Liverpool tegen één (!) speler van Arsenal wisten ze het niet uit te spelen. Een hard schot van Alexander-Arnold belandde op de lat.

Na achttien speelronden staat Arsenal met veertig punten bovenaan. De Londenaren worden op één punt gevolgd door Liverpool en Tottenham Hotspur, dat eerder op de dag met 2-1 van Everton wist te winnen.