Wedstrijdverslag

City kwalificeert zich voor WK-finale tegen Fluminense, Urawa eenvoudig verslagen

City kwalificeert zich voor WK-finale tegen Fluminense, Urawa eenvoudig verslagen

19-12-2023 20:52

Manchester City heeft zich gekwalificeerd voor de finale van het WK voor clubs. De ploeg van trainer Pep Guardiola won in het Saudi-Arabische Jeddah met 1-0 van de Urawa Red Diamonds en mag zich daarom opmaken voor de eindstrijd tegen Fluminense.

Door het winnen van de Champions League van vorig seizoen, mocht City als Europese afgevaardigde deelnemen aan het toernooi. Wie dacht dat Guardiola in het drukke speelschema rondom kerst wellicht voor een B-selectie koos, kwam bedrogen uit. De Engelsen speelden grotendeels met hun sterkste opstelling, al ontbraken supersterren Erling Haaland en Kevin De Bruyne nog met kwetsuurtjes.

City vertoonde zoals verwacht vanaf de aftrap het betere veldspel en had vrijwel de gehele eerste helft ook de bal. Op sporadische doelpogingen na leverde dat niet veel op, totdat Rodri het bij het ingaan van de blessuretijd op zijn heupen kreeg. De Spaanse middenvelder draaide knap open, ging aan de rechterkant de een-twee aan en trok voor, waarna Marius Hoibraaten de bal pardoes in zijn eigen doel werkte.

Vlak na rust denderde City door en was het verzet van de Urawa Reds gebroken. Kyle Walker stak Mateo Kovacic met een splijtende steekpass weg, waarna de Kroaat de voorsprong verdubbelde. Amper een paar minuten later gooide Bernardo Silva de wedstrijd definitief in het slot met de 0-3. Matheus Nunes testte de Japanse doelman van afstand, maar de rebound viel ten prooi aan de middenvelder.

Zodoende plaatst Manchester City zich bij zijn debuut op de FIFA Club World Cup dus overtuigend voor finale, die aanstaande vrijdag om 19.00 uur plaatsvindt. Daarin is regerend Copa Libertadores-winnaar Fluminense dus de tegenstander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!