Nieuws

Dit is AS Roma, de ploeg die Feyenoord al drie keer dwarsboomde in Europa

Dit is AS Roma, de ploeg die Feyenoord al drie keer dwarsboomde in Europa

18-12-2023 13:48 Laatste update: 13 februari - 14:09

Feyenoord mag het in de tussenronde van de Europa League weer eens opnemen tegen AS Roma. Hoe zit de ploeg van Daniele De Rossi in elkaar? VoetbalNieuws.nl kijkt naar de vorm van de Giallorossi.

Feyenoord en AS Roma zijn elkaar de afgelopen jaren al een aantal keren tegengekomen op het Europese strijdtoneel. In 2015 won AS Roma het tweeluik in de Europa League. In 2022 troffen beide ploegen elkaar tijdens de finale van de Conference League. Hierin ging Feyenoord nipt onderuit tegen, destijds, de ploeg van José Mourinho. Een jaar later was het wederom AS Roma dat Feyenoord de das om deed tijdens de kwartfinale van de Europa League. In de Kuip wonnen de Rotterdammers met 1-0, maar in Rome waren de Romeinen te sterk. In de verlenging liep AS Roma uit tot een 4-1 eindstand.

Seizoen met strubbelingen voor Roma

AS Roma kent een moeilijk seizoen met de nodige strubbelingen. In de competitie staat de ploeg van De Rossi op een middelmatige zesde plek. In de afgelopen speelronde ging de ploeg met 2-4 onderuit tegen Internazionale, maar daarvoor werd wel nog met 4-0 van Cagliari gewonnen. Wat duidelijk is, is dat De Rossi nog niet zijn definitieve speelstijl heeft weten toe te passen. Daar liggen kansen voor Feyenoord.

Karsdorp terug op het oude nest

De speler om naar uit te kijken bij AS Roma is Romelu Lukaku. De sterke Belg lijkt sinds te zijn hersteld van zijn blessure te zijn 'stilgevallen' en staat dit seizoen op 'slechts' negen goals in 21 wedstrijden. Toch zullen de meeste mensen meer uitkijken naar een weerzien met Rick Karsdorp. Karsdorp speelde sinds de jeugd bij Feyenoord alvorens Roma hem voor veertien miljoen euro oppikte. Gedurende het seizoen 2019/2020 werd Karsdorp door Roma verhuurd aan Feyenoord. De Nederlander kwam tot dusver in veertien wedstrijden in actie dit seizoen. Karsdorp pakte de helft van alle speelminuten en gaf drie assists.

Mourinho-loos tijdperk voor Romeinen

Vorig seizoen leefde Karsdorp en Mourinho nog op gespannen voet met elkaar. De Portugees fileerde zijn speler ten overstaan van journalisten, met de mededeling dat de 'saboteur' maar beter een nieuwe werkgever kon zoeken. Inmiddels staan de zaken er anders voor en is het Mourinho die op zoek moet naar een nieuwe werkgever: de Portugees werd ontslagen na slechte resultaten en nu staat clublegende Daniele De Rossi voor de groep.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!