Nieuws

Aanhoudend supportersgeweld de druppel: arbiters weigeren aan het werk te gaan

Aanhoudend supportersgeweld de druppel: arbiters weigeren aan het werk te gaan

06-12-2023 06:48

Scheidsrechters in Griekenland hebben er genoeg van en leggen hun werk neer na aanhoudend supportersgeweld. In de Super League zullen arbiters komend weekend de competitie boycotten vanwege 'gevaarlijke werkomstandigheden', zo valt te lezen in een statement.

Griekse arbiters spreken met name over aanhoudende (doods)bedreigingen, waar ze nu genoeg van hebben. In een brief aan nationale scheidsrechterscommissie van Griekenland geven de arbiters aan het zat te zijn dat zij worden behandeld als zondebok en boksbal. 'Bedreigingen, verbale en fysieke aanvallen en pesten zijn slechts enkele van de problemen die ons voetbal giftig hebben gemaakt', valt er te lezen. Recent werd nog een winkel van een arbiter gebombardeerd met brandbommen, waar een andere scheidsrechter nog het slachtoffer was van flinke doodsbedreigingen.

Jarenlang maakte de Super League nog gebruik van buitenlandse arbiters, om zo de druk tijdens competitiewedstrijden te verlagen. Zo zagen we in 2020 nog Björn Kuipers en Danny Makkelie en hun arbitrale teams nog aan de slag in Griekenland. Eerder dit jaar maakte de UEFA daar vanwege veiligheidsoverwegingen een einde aan. Het is de vraag hoe lang de Griekse arbiters hun werk nu zullen neerleggen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!