Exclusive

Wie is Etiënne Reijnen, de beoogde nieuwe assistent van Arne Slot bij Feyenoord?

Wie is Etiënne Reijnen, de beoogde nieuwe assistent van Arne Slot bij Feyenoord?

27-11-2023 14:45 Laatste update: 14:45

Etiënne Reijnen is de beoogde nieuwe assistent van Arne Slot bij Feyenoord. De voormalig prof is nu nog werkzaam als technisch directeur bij SC Cambuur, maar moet op korte termijn naar Rotterdam verhuizen. Voetbalnieuws duikt in de carrière van de voormalig verdediger.

Reijnen, geboren 5 april 1987 te Zwolle was jaren actief in de Eredivisie. Als geboren Zwollenaar kwam hij het leeuwendeel uit voor PEC Zwolle, maar later won hij onder meer de KNVB Beker met AZ.

Begin van succesvolle carrière

Reijnen doorliep een deel van de jeugdopleiding van Vitesse voordat de verdediger aan de slag ging bij PEC Zwolle. In zijn eerste seizoen kwam Reijnen nog maar tot zes officiële wedstrijden, maar vanaf het jaar 2007 was de verdediger een vaste waarde in het elftal. Voor vier seizoenen was Reijnen niet weg te denken bij PEC, maar doordat de club destijds actief was in de Jupiler League (voormalig Keuken Kampioen Divisie) was een stap hogerop aantrekkelijk.

In 2011 transfereert Reijnen naar AZ. De hoop op een mooie carrière in de Eredivisie was de reden voor de overgang, maar door zijn transfer maakt de mandekker het kampioenschap van PEC een jaar later enkel mee als supporter. Welk succes wel wordt gevierd, is het winnen van de KNVB Beker. Reijnen was in het seizoen 2012/13 een vaste waarde en stond in de basis toen AZ het tegen PSV opnam in de bekerfinale, met succes. Na een seizoen waarin Reijnen minder in actie kwam werd zijn aflopende contract niet verlengd.

Om weer aan spelen toe te komen, tekent Reijnen bij SC Cambuur. Bij die club is de verdediger slechts één jaar actief, maar wordt hij wel erg geliefd. Eénmaal wist Reijnen te scoren. In de beladen derby tegen SC Heerenveen scoort hij de 2-2 wat tevens de eindstand werd. In zijn enige jaar bij Cambuur wordt Reijnen verkozen door de supporters als speler van het seizoen.

FC Groningen zag in de zomer die daar op volgde sterkhouden Eric Botteghin naar Feyenoord vertrekken. Hierdoor besloot Groningen 500.000 euro neer te leggen voor de verdediger van Cambuur. Ook hier was Reijnen weer een vaste basisspeler en speelde hij 2,5 jaar in het eerste van de club.

Buitenlands avontuur

Begin 2018 kreeg Reijnen de kans om in het buitenland aan de slag te gaan. Maccabi Haifa had net Fred Rutten aangesteld als trainer en huidig technisch directeur van RKC Waalwijk Mo Allach was de TD bij de club uit Israël. Reijnen tekende voor een half jaar en keek uit naar zijn avontuur. "Als er dan op mijn leeftijd een kans als deze zich voordoet, moet je die niet aan je voorbij laten gaan", gaf Reijnen aan bij zijn presentatie. Eénmaal werd zijn contact met een jaar verlengd, maar na anderhalf jaar was het einde verhaal met het buitenlandse avontuur.

De cirkel is rond

Na anderhalf jaar in Israël keerde Reijnen terug bij de club waar het allemaal begon. PEC wilde hem graag weer in de armen sluiten en Reijnen hoopte aan het einde van zijn carrière nog een hoop potten te spelen. Echter eindigde zijn carrière in mineur. Al in de vierde speelronde liep de verdediger een blessure op die hem de rest van het jaar aan de kant hield. Na dat seizoen besloot Reijnen zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

Carrière na het voetbal

Na zijn profcarrière ging Reijnen aan de slag als scout en later als assistent bij PEC. Zelf gaf hij aan trots te zijn om bij de club werkzaam te blijven. In de zomer van 2023 werd Reijnen aangesteld als technisch directeur van SC Cambuur. De voormalig prof gaf aan het een mooie stap te vinden en tekende voor vier seizoenen. Of hij zijn contract gaat uitdienen is de vraag, want Feyenoord zou Reijnen graag toe willen voegen aan de technische staf. Bij Feyenoord is Arne Slot de hoofdtrainer en beide speelden samen bij PEC.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!