Nieuws

Napoli handelt snel en heeft nieuwe hoofdtrainer binnen: 'Tudor neemt stokje over'

Napoli handelt snel en heeft nieuwe hoofdtrainer binnen: 'Tudor neemt stokje over'

14-11-2023 07:00 Laatste update: 07:00

Igor Tudor is de nieuwe hoofdtrainer van Napoli. De club stelt hem aan als vervanger van de ontslagen Rudi García. Echter is het nog niet helemaal officieel dat de Fransman de laan uit is gestuurd.

Napoli verloor thuis verassend met 0-1 van Empoli. Dat was de volgende klap die García te verwerken kreeg. Het was alweer de derde nederlaag van het seizoen, slechts één minder dan in het hele kampioensjaar van 2022/2023. Door die nederlaag kan de 59-jarige nu dan toch zijn biezen pakken, maar hij laat geen gat achter.

Igor Tudor zal hem gaan opvolgen, aldus de Italiaanse media. Officieel is het namelijk nog niet zo dat Garcia geen hoofdtrainer meer is van I Partenopei. Zelf was de 45-jarige Kroaat vorig seizoen nog trainer van Ajax-opponent Olympique Marseille. Daar stapte hij na slechts één seizoen op vanwege: 'persoonlijke en professionele redenen.'

Naast Marseille was hij ook coach van Hajduk Split, PAOK Saloniki, Karabükspor, Galatasaray, Udinese en Hellas Verona. Ook was hij assistent van Andrea Pirlo bij Juventus. Slechts één keer eerder coachte Tudor langer dan een seizoen bij dezelfde club. Zijn eerste baan als hoofdtrainer van Hajduk Split hield hij anderhalf seizoen vol.

 Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!