Nieuws

Van Gaal: 'Oranje heeft een grote kans op de wereldtitel, dat is zeker'

Van Gaal: 'Oranje heeft een grote kans op de wereldtitel, dat is zeker'

16-06-2022 07:26

Louis van Gaal denkt dat Oranje een 'grote kans' heeft op de eindzege tijdens het WK in Qatar. De bondscoach vindt zijn selectie beter dan op het WK 2014 in Brazilië, toen het Nederlands elftal derde werd.

Van Gaal was woensdagavond te gast bij Op1 en kijkt uit naar het WK met het Nederlands elftal. "Ik droom ervan om straks de beste van de wereld te worden met dit team. Ik ben een positivo", aldus de oud-trainer van onder meer Ajax, Bayern München en Manchester United.

Aan het niveau van de Oranje-selectie zal het niet liggen, meent de oefenmeester. "Ik vind dat wij nu meer kwaliteit hebben dan in 2014. Dat wil alleen niet zeggen dat we ook wereldkampioen worden. Dat we een grote kans hebben, dat is in ieder geval zeker."

Komende winter opent het Nederlands elftal de jacht op de WK-titel. De mannen van Van Gaal zijn in de groepsfase gekoppeld aan gastland Qatar, Senegal en Ecuador. Op maandag 11 november gaat het toernooi van start. Dan speelt Nederland om 11.00 uur Nederlandse tijd tegen Senegal.