Sangaré maakt indruk ondanks veegpartij: 'Veel beter dan Álvarez'

Sangaré maakt indruk ondanks veegpartij: 'Veel beter dan Álvarez'

25 oktober - 14:53
Eredivisie 0 Reacties

Aad de Mos had niet verwacht dat Ajax zó over PSV heen zou walsen. De analist schatte de Eindhovenaren hoger in, al ontspringt één PSV'er de malaise: Ibrahim Sangaré. 

"Velen hadden dit voorspeld, maar ik niet", reageert De Mos in gesprek met Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad op de 5-0 oorwassing in Amsterdam. "Ik was erg verrast. Niet door het begin van de wedstrijd, dat viel me nog mee. Maar daarna was het natuurlijk kat en muis. Ik zie structurele problemen in het team en het aankoopbeleid bij PSV."

De Mos ziet aanzienlijke verschillen tussen het team van Erik ten Hag en Roger Schmidt. "Bij Ajax komt één speler geen man voorbij en dat is Álvarez. Maar die heeft andere kwaliteiten. PSV heeft maar één of twee spelers die een mannetje kunnen passeren. Maar zet André Ramalho neer bij Ajax en dan is hij wel goed. Sangaré ook. Die is veel beter dan Álvarez. Maar als Álvarez in de problemen komt, kan hij de bal kwijt aan Jurriën Timber. Sangaré moet het allemaal zelf oplossen, want iedereen verschuilt zich."

Ondanks het verschil in individuele kwaliteiten, moet Roger Schmidt volgens De Mos ook in de spiegel kijken. "Tegen Benfica, Monaco, Ajax en Feyenoord zijn ze niet thuis. Dat geeft aan dat de trainer wat mij betreft is gezakt voor zijn examen." De voormalig trainer geeft Toon Gerbrands en de zijnen een advies. "Als ik de leiding van PSV was, zou ik de onderhandelingen met Schmidt even uitstellen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie