Van Dijk geniet van komst Gakpo naar Liverpool: 'De tijd gaat erg snel'

19-05-2023 08:48

Virgil van Dijk geniet van de komst van Cody Gakpo naar Liverpool. De aanvaller van PSV vertrok afgelopen winter uit Eindhoven voor een avontuur in de Premier League.

"De tijd gaat snel", vertelt Gakpo tegenover Viaplay nu hij een half seizoen actief is bij Liverpool. "Op het moment dat je hier binnenkomt ben je eigenlijk meteen bezig. Drie dagen na mijn komst speelde we direct de eerste wedstrijd. Het gaat heel snel." Van Dijk vertelt dat hij erg gelukkig is met de komst van de Nederlandse aanvaller. "Ik heb hem wel gezegd dat dit de juiste stap was. Dat is uiteindelijk ook wel gebleken", vertelt de aanvoerder van Oranje die inziet dat het pas na een tijdje op je indaalt dat je een stap hebt gemaakt naar de Premier League.

Manager Jürgen Klopp gaf afgelopen week aan dat Gakpo 'voetbal eet'. Zelf kan de aanvaller er wel om lachen. "Ik ben erg leergierig. Zeker nu ik dit halfjaar op een andere positie sta dan voorheen. Ik kan veel leren van wat de trainer zegt, maar probeer zo veel mogelijk tot me te nemen en dus te 'eten' zeg maar." De international ziet zichzelf stappen maken en Van Dijk verwacht dat Gakpo die de komende tijd zal blijven maken. "Kijk naar Cody ook, die is nu 24 en kan ook nog zo lang mee op het allerhoogste niveau. Hij moet ook nog van me kunnen leren."