'Dan ga je wel uit een heel ander vaatje tappen, is dat nou de staat van United?'

08-08-2022 17:22 Laatste update: 17:42

Manchester United beleefde een weekend dat het snel zou willen vergeten. De ploeg van Erik ten Hag verloor met 1-2 van en na afloop ging het vooral over een onderwerp waar het deze zomer wel vaker over is gegaan: United-transfers. In de nieuwste aflevering van The King O fManchester podcast van VoetbalNieuws wordt het door de mannen besproken.

Eén van de posities waarop het onduidelijk is wie er moet gaan spelen, is de spitspositie. Wanneer je de huidige mogelijkheden van United vergelijkt met de andere top vijf Premier League-clubs, lijkt wat karig. “Bij Liverpool hebben ze met Nuñez gewoon een aankoop van honderd miljoen gedaan, bij City is Haaland gekomen, Tottenham heeft Kane en Arsenal heeft Gabriel Jesus, zij hebben allemaal een goede spits in huis”, concludeert Daan Jurgers, redacteur van VoetbalNieuws.

Als je dat vergelijkt met wat er op dit moment mogelijk is bij de ploeg van Ten Hag - waar Cristiano Ronaldo enigszins buiten beschouwing wordt gelaten omdat de Portugees hard op weg is naar de uitgang – zijn dat grote verschillen. “Dan zou Martial die vorig jaar nog werd verhuurd aan Sevilla de eerste spits moeten zijn. Ik denk dat er sowieso nog een spits moet komen”, aldus Jurgers.

Tijdens de wedstrijd tegen Brighton kwam er een opmerkelijk gerucht naar buiten, Marko Arnautovic zou op de radar van Ten Hag zijn verschenen, stelt Thomas Post. “Het is een 33-jarige Oostenrijker die bij Bologna speelt. Hij heeft één keer op niveau gespeeld bij Internazionale, toen was hij nog een stuk jonger. Dat is wel heel ander vaatje waar je dan uit gaat tappen. Is dat nu de staat waar United zich in begeeft?”, vraagt Tom Dieleman zich terecht af.