Jong Oranje al na zeven minuten op voorsprong: Rensch schiet met droge knal binnen

25 maart - 19:55

Devyne Rensch heeft Jong Oranje al een vroege voorsprong gegeven. De rechtsback van Ajax kon van dichtbij droog binnenschieten en bekroonde daarmee een goede openingsfase van Nederland onder 21. De formatie van Michael Reiziger is nog altijd ongeslagen in de kwalificatiereeks.

In totaal speelde Rensch dertien wedstrijden voor Jong Oranje, maar scoren deed hij pas één keer eerder. Na een mooie aanval die was gestart bij teamgenoot Kenneth Taylor kon Rensch vanaf de zijkant droog binnenschieten. 

Sinds de vele wijzigingen die bondscoach Reiziger doorvoerde is Rensch weer terug op zijn vertrouwde plaats rechts achterin. Ook nam hij de aanvoerdersband over van Taylor. De middenvelder van Ajax was samen met Ruben van Bommel en Million Manhoef de enige speler die ook in de basis stond tegen Jong Noorwegen.

Door de vroege voorsprong lijkt Jong Oranje wederom op weg naar een overwinning. Na de eerste zes speelrondes stond het al stijf bovenaan omdat alle wedstrijden gewonnen werden, maar ook kreeg het slechts twee doelpunten tegen. Tijdens de heenwedstrijd won Nederland onder 21 met 3-0.

logo

Moldavië O21

  • 0
  • 3
logo

Nederland O21

FT
  • match.tabs.match
  • match.tabs.setup
  • match.tabs.statistics

match.matchDetails


Datum
maandag 25 maart 2024
Stadion
Stadionul Zimbru
Aftrap
19:30
Scheidsrechter
Nalbandyan