Slot deelt goed nieuws vanuit lappenmand Feyenoord, viertal spoedig terugverwacht

8 maart - 14:54 Laatste update: 15:21

Arne Slot heeft een update gegeven over de blessures bij Feyenoord. De trainer van de Rotterdammers kon vrijdag tijdens de persconferentie goed nieuws brengen over Calvin Stengs, Justin Bijlow, Gernot Trauner en Thomas van den Belt.

Stengs raakte vorige week in de halve finales van de KNVB Beker tegen FC Groningen geblesseerd aan zijn knie. Aanvankelijk werd gedacht dat de spelmaker er wellicht weken uit zal liggen, maar naar mate de week vorderde werd al bekend dat het kwetsuur meeviel.

Slot vertelt dat er opluchting heerst. "Je wil bij geen enkele speler dat hij langdurig geblesseerd raakt. Maar bij iemand waar je ook nog een verleden mee hebt die dat ook al eens heeft meegemaakt voelt dat nog extremer zo. Dus is het heel mooi dat het op het oog geen zware blessure is. Wij hopen dat hij er na de interlandweek weer bij is, maar daar moeten nog wel een aantal stadia voor doorlopen worden. Daar hopen we op, dat verwachten we ook, maar dat moest eerst nog wel even gebeuren natuurlijk."

Update rondom Bijlow, Trauner en Van den Belt
Ook Bijlow, Trauner en Van den Belt worden snel terug verwacht. "Deze zouden ook maar eens om en nabij het interlandweekend beschikbaar kunnen zijn", aldus Slot. "De laatste fase van het herstel is vaak ook degene waar het ook nog wel een beetje in de positieve of minder positieve kant op kan gaan. Thomas van den Belt is ook weer terug. Die gaat morgen zijn eerste minuten bij de beloften maken."

Feyenoord speelt zondagavond om 20.00 uur thuis tegen Heracles Almelo. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.