Waarom AZ al wist dat Ajax het systeem ging aanpassen: 'Via-via communiceren'

25 februari - 19:55

Jordy Clasie bekende na afloop van AZ - Ajax dat de Alkmaarders al wisten dat John van 't Schip het roer zou omgooien. Eerder in het weekend waren de plannen al bekend bij AZ en dus was het geen verrassing. In Alkmaar speelde Ajax met vijf verdedigers.

"We wisten gisteren eigenlijk al een beetje dat zij niet meer in hun vertrouwde opstelling zouden spelen", onthuld Clasie na afloop voor de camera's van ESPN. De rede daarvoor zou de communicatie van werknemers of anderen bij Ajax zijn. "Je hebt altijd mensen die via-via communiceren. Zo werkt dat in de voetballerij. We hadden al een vermoeden dat ze met vijf achterop zouden spelen en een vierkant op het middenveld probeerden te maken."

Hoewel Ajax anders ging spelen zag de aanvoerder van AZ niet veel positieve verandering, al had zijn ploeg het op een gegeven moment ook lastig. "In de eerste twintig minuten hadden we het goed onder controle. Daarna gaven we het een beetje weg. Vooraf was het al een mooie wedstrijd, met name door de strijd om plek vier. En in de fase waarin we lange tijd hebben gezeten, is dit heel fijn."