Slecht nieuws voor Liverpool in finale: Gravenberch naar de kant met blessure

25 februari - 16:50

Ryan Gravenberch heeft het veld in de EFL-Cup finale tegen Chelsea per brancard moeten verlaten. De middenvelder raakte op het oog serieus geblesseerd na een duel met Moises Caicedo. Joe Gomez verving Gravenberch als wissel in de 28ste minuut.

Naast Gravenberch ging Cody Gakpo ook naar de grond. Echter was de blessure van de ene Nederlander net iets serieuzer dan de andere. In een duel om de bal ging Caicedo op de enkel van de Liverpool-middenvelder staan en dat leverde Gravenberch veel pijn op. De scheidsrechter van dienst gaf geen vrije trap, maar uiteindelijk moest de 21-jarige per brancard van het veld.

In de EFL-Cup finale is nog altijd niet gescoord. Wel was Cody Gakpo erg dichtbij de eerste treffer van de wedstrijd, maar zijn poging eindigde op de paal. Chelsea kreeg in de eerste helft ook een enorme kans, maar Liverpool-keeper van dienst Caoimhin Kelleher had een geweldige redding in huis om de stand gelijk te houden.

Gravenberch is niet de eerste Liverpool speler die geteisterd wordt door een serieuze blessure. Curtis Jones, Diogo Jota, Trent Alexander-Arnold, Dominik Szoboszlai en Alisson Becker missen al sinds het begin van de maand februari. Verder zijn ook Mohamed Salag Darwin Núñez, Ben Doak, Joel Matip, Thiago en Stefan Bajcetic geblesseerd.