Zo denkt de Egyptische bondscoach over de blessure van de uitgevallen Salah

19 januari - 07:20

Mohammed Salah viel donderdagavond uit met een blessure in de Arika Cup tijdens het duel met Ghana (2-2). De aanvoerder van Egypte is dé speler waar het om draait bij zijn land en dat weet bondscoach Rui Vitoria. Na afloop gaf de trainer een update over Salah, in hoeverre hij daartoe in staat is.

Aan het eind van de eerste helft sloeg het noodlot toe voor Salah. De aanvaller van Liverpool moest zich in de blessuretijd noodgedwongen laten wisselen en dat zegt ogenschijnlijk toch wel wat. Klaarblijkelijk kon de Egyptian King het niet rekken tot aan de rust.

"Ik weet nog nog niet veel over de blessure van Salah, daar is het te vroeg voor, maar ik denk dat het niet ernstig is en we gaan zien of Salah herstelt", begint Vitoria na afloop op de persconferentie. De bondscoach vervolgt zijn antwoord met de nodige hoop. "Individueel gezien hebben de spelers een goede reactie gegeven in de tweede helft, maar Salah is een geweldige speler. Ik wil dat hij snel herstelt", besluit Vitoria.

Dat Vitoria sterspeler Salah er graag bij heeft valt om meerdere redenen goed te begrijpen. Na twee groepswedstrijden staat de teller pas op twee punten voor Egypte. De laatste groepswedstrijd tegen Kaapverdië zal moeten uitmaken of de finalist van de vorige editie de knock-out fase weet te bereiken. Mocht Egypte uitgeschakeld worden, dan is er in ieder geval wel één iemand die daar blij mee is. Jurgen Klopp hoopt Salah zo snel mogelijk weer in zijn armen te kunnen sluiten bij Liverpool.