Fortes na uitschakeling door 'kutamateurploeg': 'Ik neem het als een man'

19-12-2023 22:23

Jeffry Fortes neemt zijn uitspraken over Quick Boys niet terug. De verdediger van De Graafschap zei voorafgaand aan de loting voor de huidige ronde van de KNVB Beker dat hij hoopte op een ‘kutamateurploeg’. Na de uitschakeling door de tweededivisionist wordt hij geconfronteerd met die woorden.

De supporters van Quick Boys namen de uitspraak van Fortes cynisch ter harte en lieten sjaaltjes drukken met daarop de tekst ‘Mijn Kutclub’. De uitschakeling zorgt ervoor dat Fortes op de blaren moet zitten. "Je verliest en dat is zuur. Dan komt de realiteit dat je een bepaalde uitspraak hebt gedaan, maar ik zei net al: ik ben een man ik neem hem gewoon", aldus Fortes voor de camera's van ESPN.

"Ik ga het ook niet groter maken dan het is", vervolgt hij. "Wij hoefden hier helemaal niet te verliezen. We hebben genoeg kansen gecreëerd, vooral in het begin. Je weet dat het een wedstrijd op zich is en dan moet je een bepaald niveau halen en kapot spelen. Dat hebben we niet gedaan en dan spelen we ze in de kaart. Zij maken het wel af, dat is hun verdienste en dan winnen ze gewoon terecht."

Fortes wil niet zeggen dat hij spijt van zijn uitspraken neeft. "Ik ga niet ineens als een kleine jongen zeggen: Nee, ik had het niet moeten zeggen. De mensen die mij kennen, weten hoe ik het bedoelde. Ik doelde niet specifiek op een club, ik heb zelf ook bij de amateurs gespeeld. Ik denk dat het veel groter is gemaakt. Zij hebben het recht om er grapjes over te maken. Ik heb misschien ongelijk gekregen, maar het leven gaat verder."

De sjaaltjes die gemaakt zijn, kunnen ook wel op zijn waardering rekenen. Ik heb er ook eentje. Het enige wat ik vandaag goed heb gedaan, is dat ik een bijdrage heb geleverd aan de merchandise."