Nieuws

Go Ahead en Excelsior grijpen mis: rechtsback tekent voor twee jaar bij Roda JC

Go Ahead en Excelsior grijpen mis: rechtsback tekent voor twee jaar bij Roda JC

27-05-2022 15:44

Roda JC heeft zich versterkt met Boyd Reith. De rechtsback was dit seizoen actief bij Helmond Sport en tekent een tweejarig contract in Kerkrade.

Reith doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte in 2019 de overstap naar Sparta. De verdediger vertrok na een jaar uit Rotterdam en tekende bij Helmond Sport, waar hij uitgroeide tot onbetwiste basisspeler. Excelsior en Go Ahead Eagles hadden belangstelling voor Reith, maar hij kiest voor stap naar Roda JC. "We volgen Boyd al een tijdje en zijn onder de indruk van zijn verdedigende én aanvallende kwaliteiten. Met zijn loopvermogen, wilskracht en aanvallende kwaliteiten zijn wij ervan overtuigd dat Boyd van meerwaarde is voor het elftal", reageert trainer Jurgen Streppel op de clubkanalen.

De rechtsback is blij met zijn nieuwe uitdaging. "Ik denk dat ik de afgelopen twee seizoenen op persoonlijk vlak stappen heb gezet, ervaring heb opgedaan en daarom ook klaar ben voor een vervolgstap. De ambities van de club en de trainer om de stap naar de Eredivisie te maken spreken mij erg aan."