Nieuws

'Nederlander van QPR maakt indruk in Düsseldorf en kan aanbieding verwachten'

'Nederlander van QPR maakt indruk in Düsseldorf en kan aanbieding verwachten'

27-05-2022 08:47 Laatste update: 08:48
1

Jordy de Wijs werd het afgelopen halfjaar door Queens Park Rangers aan Fortuna Düsseldorf verhuurd. De Nederlander, die ooit voor PSV uitkwam, gooit hoge ogen en in Engeland mag men alvast aan een Duits bod denken om de verdediger langer in Düsseldorf te houden. 

De Wijs speelde tien wedstrijden in de tweede Bundesliga en onder meer zijn komst behield Fortuna Düsseldorf van degradatie van het tweede niveau. In Duitsland is men zeer enthousiast over de Nederlander en lijkt een contractaanbieding slechts een kwestie van tijd. "De clubs moeten er zelf uit zien te komen", zegt De Wijs tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ik sta zelf open voor een nieuwe overstap, maar ik heb een contract bij QPR en het is zeker geen straf om daar te blijven." De verdediger doorliep de jeugdopleiding van PSV en vertrok in 2017 naar Hull City. 

"Spelen in het Championship heb ik altijd geweldig gevonden en nu heb ik ook het tweede Duitse niveau van dichtbij ervaren", vervolgt de verdediger. "Er wordt tactisch en technisch goed voetbal gevoetbald, waarbij je iets meer tijd hebt om te herstellen."

Fortuna Düsseldorf leek lange tijd op weg naar degradatie, maar in de tweede seizoenshelft veranderde alles. "Iedereen oogde een beetje aangeslagen en gezien de resultaten was dat ook logisch. Daarna kregen we een nieuwe trainer en is het weer gaan lopen omdat hij positiviteit terugbracht in de groep. Klinkt allemaal wat makkelijk, maar zo gaat het soms in voetbal", zegt De Wijs. De verdediger ligt tot 2024 vast bij QPR in Londen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!