Nieuws

'Mourinho wil de wedstrijd beheersen, zijn team moet met vertrouwen spelen'

'Mourinho wil de wedstrijd beheersen, zijn team moet met vertrouwen spelen'

25-05-2022 11:57

Dani is lovend over AS Roma-trainer José Mourinho. De oud-Ajacied werkte bij Benfica samen met de Portugees en omschrijft zijn oude leermeester als perfectionist.

"Hij is een geweldig persoon", begint Dani in gesprek met ESPN. "Hij behandelt iedereen met respect, laat duidelijk merken wat hij van je verwacht en welke doelen hij voor zijn team stelt. Hij kan absolute topspelers laten doen wat hij wil, als dat nodig is voor het team en gezamenlijke doel. José is een leider en maar vooral een échte winnaar. Hij doet alles om te winnen. Mourinho kent geen twijfels en wil alles perfect hebben."

Mourinho neemt het woensdagavond met zijn Roma op tegen Feyenoord in de finale van de Conference League. Dani waarschuwt de Rotterdammers en stelt dat het geen toeval is dat Mourinho zijn laatste vier finales allemaal won. "Hij wil de wedstrijd beheersen. Zijn team moet met vertrouwen spelen en daarbij kiest hij voor het systeem en de speelwijze, die de kans op winst zo groot mogelijk maakt. Als hij denkt dat de tegenstander beter is, past hij zijn team dusdanig aan dat ze tóch beter zijn. Zijn filosofie is: als je zelf geen tegentreffer krijgt, mensen hebt die de spitsen in stelling kunnen brengen en zij weinig kansen nodig hebben om te scoren, waarom zou je dan aanvallend spelen?"