Nieuws

Nederlands getint Spartak neemt drastische maatregel door financiële malaise

Nederlands getint Spartak neemt drastische maatregel door financiële malaise

24-05-2022 11:06

Spartak Moskou ondervindt steeds meer de gevolgen van de sancties vanwege de oorlog in Oekraïne. De Russische club, waar Quincy Promes, Jorrit Hendrix en Guus Til onder contract staan, heeft besloten het tweede team op te heffen door de financiële problemen die de club ondervindt. 

Russische clubs zijn door de invasie in Oekraïne uitgesloten van Europees voetbal. Sponsor Nike vertrok al vanwege de sancties en de Russische club kan het zich niet meer veroorloven om het tweede team draaiende te houden, dat uitkwam op het tweede niveau in Rusland. 

''Vanwege de gedwongen bezuinigingen en de financiële problemen is besloten het tweede team op te heffen', laat Spartak op maandag weten in een officieel statement. Het tweede team was sinds 2015 actief op het één-na-hoogste niveau van Rusland. 

Volgens Dmitry Bulykin zorgt het niet voor onoverkomelijke problemen. De oud-spits van Ajax en ADO Den Haag stelt dat de club het meer op de jeugd zal gooien. "Ze hadden dat tweede team niet echt nodig. De beloftes zullen nu meteen naar de Russische Premier League moeten overstappen", stelt Bulykin, geciteerd door Voetbal International

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!