Nieuws

PSV aast op Barça-lieveling De Jong: 'Een spits die we met open armen ontvangen'

PSV aast op Barça-lieveling De Jong: 'Een spits die we met open armen ontvangen'

23-05-2022 19:07

PSV heeft voor komend seizoen nog een spits nodig na het vertrek van Eran Zahavi en zet vol in op de komst van Luuk de Jong. Technisch directeur John de Jong laat aan Voetbal International weten dat de Eindhovenaren contact hebben met de oud-aanvoerder.

De Jong werd begin dit seizoen door Ronald Koeman op huurbasis van Sevilla naar FC Barcelona gehaald om daar de rol als pinchhitter te gaan vervullen. De Nederlander kende een stroeve start, Koeman vertrok, maar uiteindelijk wist hij het tij over Xavi toch te keren. De spits werd een gewaardeerde kracht bij de Barça-fans en scoorde in 29 duels zeven keer. Toch lichtte Barcelona de koopoptie niet, waardoor een terugkeer naar Sevilla lonkt.

Bij Sevilla ligt de spits nog één jaar vast. PSV zit op het vinkentouw. "We staan in nauw contact met Luuk, daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen", aldus technisch directeur De Jong. "Het is een goede spits die we met open armen zullen ontvangen als hij dat wil. Of het lukt, is afwachten, maar hij heeft niet direct nee gezegd tegen PSV. Spelers weten ook wat ze hier hebben. Ze doen mee om de titel, de Champions League-kwalificatie komt er aan, net als het WK in Qatar. Dat speelt allemaal mee."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!