Nieuws

FC Utrecht-middenvelder gaat vertrekken: 'Die kans is groter dan dat ik blijf'

FC Utrecht-middenvelder gaat vertrekken: 'Die kans is groter dan dat ik blijf'

19-05-2022 13:32

Alles wijst erop dat Joris van Overeem na afloop van dit seizoen vertrekt bij FC Utrecht. Het contract van de middenvelder loopt af in de Domstad, alhoewel hij de deur op een kiertje houdt.

Van RTV Utrecht krijgt de 27-jarige Amsterdammer de vraag voorgelegd of hij de play-offs als 'afscheidstournee' ziet. "Ja. Ik moet wel zeggen, en dat is geen flauwekul, ik ben wel alleen met deze wedstrijden bezig", vertelt Van Overeem aan de regionale omroep. "De kans is groter dat ik vertrek dan dat ik blijf."

Eén en ander lijkt te maken te hebben met de veranderende rol van Van Overeem. Waar hij de afgelopen seizoenen nog basisspeler was bij FC Utrecht, moet hij dit seizoen veelvuldig genoegen nemen met minuten als invaller. De laatste twee competitiewedstrijden startte hij vanaf het begin."Ik ben blij dat ik weer gespeeld heb, al was het tegen Willem II verschrikkelijk", doelt Van Overeem op zijn bijzonder ongelukkige eigen goal in dat duel (3-0 nederlaag). "De eerste uit mijn carrière", zucht hij.

De spelmaker doet niet geheimzinnig over de doelstelling van FC Utrecht tijdens de nacompetitie. "We zijn er klaar voor", zegt Van Overeem. "Het is iets heel nieuws. Het wordt beslist op details en momenten. Vitesse heeft een gevaarlijk team, maar het winnen van de play-offs is zeker het doel", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!