Dest vergelijkt Clásico met Klassieker: 'Wedstrijd van iets ander kaliber'

Dest vergelijkt Clásico met Klassieker: 'Wedstrijd van iets ander kaliber'

Sergiño Dest gaat komende zondag zijn eerste Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid met publiek beleven. Een bijzonder moment voor de 20-jarige voetballer, die zegt uit te kijken naar duel tussen de twee aartsrivalen.

"Een vol Camp Nou of Bernabeu, daar kijk ik echt naar uit. Nog even geduld, maar dat er weer publiek zit, is al heel fijn", vertelt de Amerikaanse Nederlander in gesprek met De Telegraaf. De rechtsback van Barcelona wil zich graag revancheren voor de twee nederlagen, 1-3 en 2-1, die hij eerder tegen Real Madrid leed.

"Ik verheug me heel erg op de wedstrijd, want ik houd van grote wedstrijden waar veel druk op zit! Het is denk ik de mooiste clubwedstrijd ter wereld als het gaat om clubs uit één land. En als je daarin mag spelen, is dat prachtig", stelt Dest die de vergelijking maakt met de klassieker tussen Ajax en Feyenoord.

"Ajax-Feyenoord is natuurlijk ook een heel mooie en grote wedstrijd. Maar als je kijkt hoe groot de belangstelling van fans over de hele wereld voor Barça-Real is, dan is die wedstrijd toch wel van een iets ander kaliber, denk ik."

Als FC Barcelona zondag weet te winnen van Real Madrid, doen de Catalanen weer mee in de strijd om de titel en passeren ze de Madrilenen zelfs op de ranglijst. "Ik denk dat de ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn. Wij hebben een goed team en de geblesseerden, zoals Ansu Fati en Kun Agüero, zijn op de weg terug. Dat maakt ons alleen maar sterker. Real heeft natuurlijk ook een goed elftal, met Karim Benzema op dit moment in grote vorm. Dus ik schat de kansen fifty-fifty", aldus Dest.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie