Wedstrijdverslag

Roma blijft op gelijkspel steken tegen degradant, mogelijke gevolgen Feyenoord

Roma blijft op gelijkspel steken tegen degradant, mogelijke gevolgen Feyenoord

14-05-2022 23:02 Laatste update: 23:16
1

AS Roma heeft zich zaterdag in de vingers gesneden tegen laagvlieger Venezia. De degradant kwam na een half uur zelfs met tien man te staan, maar de ploeg van José Mourinho kon hier niet gebruik van maken. Het werd 1-1 in het Olympisch Stadion. De slechte resultaten van Roma kunnen mogelijk gevolgen hebben voor Feyenoord.

Venezia is al gedegradeerd, maar schoot uit de startblokken tegen de Italiaanse subtopper. David Orekeke kopte binnen één minuut de openingstreffer binnen voor de bezoekers. Na een half uur spelen maakte Sofian Kiyine een trapbeweging richting het kruis van Lorenzo Pellegrini. Zelfs met de rode kaart had Roma alle moeite om het doel van Venezia onder vuur te nemen.

Het was een kwartier voor tijd alsnog raak voor Roma. Verder kwam de ploeg echter niet, waardoor Mourinho en de zijnen twee dure punten verspeelden. Het lukt Roma daardoor niet om naast stadsgenoot SS Lazio op de vijfde plaats te komen. Daarnaast kunnen Atalanta Bergamo en Fiorentina de Romeinen ook nog inhalen, aangezien die later in het weekend nog moeten spelen. De vijfde en zesde plek geven in Italië recht op de groepsfase van de Europa League.

Mocht Roma die plaats niet bereiken, dan wordt het ook interessant voor Feyenoord. Als Roma zevende wordt in Italië, moet de Conference League-finale tegen Feyenoord worden gewonnen om alsnog de Europa League in te mogen. Als de ploeg van Mourinho dat doet, vervalt het ticket van Feyenoord en moeten de Rotterdammers zich voor de voorrondes van de Europa League melden in plaats van de poulefase. Roma speelt het laatste competitieduel tegen Torino.