Nieuws

Tobiasen: 'We zijn niet zozeer bezig om het kampioenschap te verpesten'

Tobiasen: 'We zijn niet zozeer bezig om het kampioenschap te verpesten'

10-05-2022 19:18

Ole Tobiasen verwacht niet dat sc Heerenveen in de Johan Cruijff Arena kan stunten tegen Ajax. De Amsterdammers kunnen zich woensdag tegen de Friezen verzekeren van de 36e landstitel, maar de oefenmeester van Heerenveen richt zich vooral op de achtste plek in de Eredivisie.

Heerenveen is nog volop in de race voor plek acht, een plek die recht geeft op de play-offs voor Europees voetbal. "We proberen altijd resultaat te halen, waar we ook spelen", zegt Tobiasen tegenover de Leeuwarder Courant. "Maar we zijn niet zozeer bezig om het kampioenschap te verpesten. We zijn bezig om zelf de achtste plek te veroveren in deze competitie en daar is morgen ook een wedstrijd voor."

Ajax kan woensdag in eigen huis voor de 36e keer in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland worden. "Dit zijn fantastisch mooie wedstrijden om mee te mogen maken. Je maakt niet vaak mee dat je tegenstander kampioen kan worden, dus het zal een gekkenhuis worden voor en tijdens de wedstrijd", vervolgt Tobiasen.

Hij verwacht niet dat Heerenveen kan stunten in Amsterdam. "Morgen (woensdag, red.) verwacht ik niet dat we punten gaan pakken, zo eerlijk moeten we ook zijn. Het wordt gewoon een hele belangrijke uitwedstrijd. Maar daarom kan het doelsaldo heel belangrijk gaan worden richting zondag", besluit de voormalig Ajacied.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!