Nieuws

Alderweireld onthult inhoud van Overmars-gesprek: 'Was eigenlijk een bedankje'

Alderweireld onthult inhoud van Overmars-gesprek: 'Was eigenlijk een bedankje'

10-05-2022 08:59
1

Toby Alderweireld heeft zijn boekje opengedaan over de gesprekken met Marc Overmars. De Belgische verdediger was aanwezig tijdens het duel tussen Antwerp FC en RSC Anderlecht en sprak met de oud-directeur voetbalzaken van Ajax.

De verrassende aanwezigheid van Alderweireld deed hoofden draaien in de voetbalwereld en er werd snel gespeculeerd over een transfer naar De Bosuil. De verdediger heeft die geruchten inmiddels uit de wereld geholpen en zegt dat de twee het over hun Ajax-tijd hadden. "Hij is de directeur die me van Ajax naar Atlético Madrid liet gaan", vertelt Alderweireld aan Sporza. "Dat was eigenlijk een soort bedankje."

De Belg voelde zich altijd goed behandeld in Amsterdam. "Bij Ajax ging het altijd heel mooi, dat je eigenlijk nooit gratis vertrekt", stelt Alderweireld. "We werden drie keer op rij kampioen. Dan gunt de club je ook je transfer en helpt je. Wij gunnen Ajax dan ook een transfersom. Zoiets vergeet je niet. En daarin was Overmars top: jij hebt ons geholpen, nu gaan wij jou helpen", stelt de verdediger.

Alderweireld houdt echter de opties open voor een toekomstig vertrek naar Antwerp FC. "In het voetbal weet je het nooit", plaagt de verdediger. "Ik ben gewoon fan van het Antwerpse voetbal, dat kan ik niet ontkennen. Iedereen weet dat ik een Antwerpenaar ben en de stad in mijn hart draag", besluit de oud-Ajacied. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!