Granada wint knotsgekke kelderkraker met monsterscore en verlaat degradatiezone

07-05-2022 15:55

Granada CF heeft zaterdagmiddag ontzettend goede zaken gedaan op bezoek bij Real Mallorca. De bezoekers wisten de kelderkraker, enigszins tegen de verhoudingen in, met 2-6 te winnen, waardoor lijfsbehoud steeds dichter bij komt voor de Nazariés

Granada begon het duel als nummer achttien tegen nummer zestien Mallorca en de achterstand bedroeg één puntje. De bezoekers kwamen in de openingsfase al op voorsprong door een treffer van Luis Suárez, de Colombiaanse aanvaller van Granada. Salva Sevilla zorgde voor het halfuur nog voor de gelijkmaker en Granada kon van voor af aan beginnen. De bezoekers waren zeker niet de sterkere, maar de teams gingen met een ruststand van 1-1 naar de kleedkamers.

In het tweede bedrijf schoot Granada uit te startblokken en stond het na tien minuten op een 1-3 voorsprong door treffers van Escudero en Antonio Puertas. Na een uur zorgde Mallorca voor de aansluitingstreffer op naam van Antonio Raíllo, maar daarna besloot Granada genadeloos met de kansen om te gaan.

Jorge Molina zette het verschil weer op twee in het voordeel van de bezoekers met nog twintig minuten te spelen. Myrto Uzini deed tien minuten voor tijd nog een duit in het zakje en Molina zette in de blessuretijd zelfs de stand op 2-6. Mallorca was zeker niet de mindere, maar Granada ging veel beter met de kansen om waardoor een geflatteerde score op het eindbord terechtkwam.

Door de overwinning klimt Granada uit de degradatiezone en gaat het ook Mallorca voorbij. Granada staat nu zestiende met twee punten voorsprong op nummer zeventien Mallorca,, dat evenveel punten heeft als nummer achttien Cádiz.