Nieuws

Bosz over Marseille: 'Dit is waarom je als klein jongetje voetbal wil gaan spelen'

Bosz over Marseille: 'Dit is waarom je als klein jongetje voetbal wil gaan spelen'

05-05-2022 20:35 Laatste update: 20:40

Peter Bosz heeft met zijn Olympique Lyon gedaan wat Feyenoord ook hoopt te doen: winnen op bezoek bij Olympique Marseille. De oud-trainer van Ajax vertelt in gesprek met Voetbal International dat de Rotterdammers een geweldige ambiance te wachten staat.

Bosz wist afgelopen weekend met 0-3 te winnen in Stade Vélodrome. "Als speler zou ik er alleen maar van genieten, dit zijn de wedstrijden die je wil spelen. Ik heb het de laatste tijd niet zo heel vaak meer – ik ben natuurlijk al twintig jaar trainer – maar toen ik voor de wedstrijd het veld op liep en die mensen hoorde fluiten… Dat zijn de wedstrijden dat ik denk: oh, ik wou dat ik nu mocht spelen. Dit is de echte sfeer, dit is eigenlijk waarom je als klein jongetje voetbal wil gaan spelen."

De oefenmeester was onder de indruk van de ruim zestigduizend Marseille-fans. "Daar moet je tegen kunnen, ook dan moet je durven voetballen", vertelt Bosz, die collega Arne Slot adviseert de doelpunten niet langs de zijlijn te vieren. "Dan moet je eventjes niet aan de zijlijn staan, dan moet je even in de dug-out blijven zitten, haha. Ik heb er natuurlijk ook gevoetbald dat was eind jaren tachtig, toen was het wel wat gevaarlijker, nu is er ontzettend veel politie op de been."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!