Nieuws

Van Dijk na bevlogen halve finale: 'We moesten echt tot het uiterste gaan'

Van Dijk na bevlogen halve finale: 'We moesten echt tot het uiterste gaan'

03-05-2022 23:36

Virgil van Dijk beleefde dinsdag geen gemakkelijke avond met Liverpool FC in het duel met CF Villarreal. De Nederlandse verdediger geeft toe dat het slappe hap was bij The Reds in de eerste helft, maar prijst zijn ploeg voor de verbetering in het tweede bedrijf. 

Na de vermakelijke halve finale, waarin Liverpool uiteindelijk aan het langste eind trok, verscheen Big Virg voor de camera van BT Sport. Makkelijk was het niet, geeft Van Dijk toe. "Het was hard werken. De eerste helft moeten we zo snel mogelijk vergeten", zegt Van Dijk met een beschamende glimlach. "Zo gaat dat soms. Met de druk op de bal waren we niet goed genoeg en de vroege treffer hielp de tegenstander enorm."

"We moesten echt tot het uiterste gaan. In de tweede helft speelden we subliem denk ik. We hebben terecht gewonnen als je naar de tweede helft kijkt, maar na de eerste helft had dat heel anders kunnen gaan", geeft de aanvoerder toe. 

Het inbrengen van Luis Diáz bleek onder meer de doorslag te geven in de tweede helft. "De manier waarop hij de één-tegen-één aangaat is fantastisch. Hij is heel moeilijk om te verdedigen", geeft Van Dijk toe. "Nu gaan we gelukkig naar Parijs", zegt Van Dijk, waar de Champions League-finale plaatsvindt. 

"We maakten continu de verkeerde keuzes", zegt Van Dijk over de eerste helft. "We speelden geen voetbal. Maar wat we dit seizoen hebben bereikt, kan ook niet worden genegeerd. We hebben nog een paar mooie weken te gaan, dus we gaan er van genieten en we gaan het zien", besluit de verdediger.