Nieuws

Marseille en Feyenoord herdenken slachtoffers Furiani-ramp met stilteminuut

Marseille en Feyenoord herdenken slachtoffers Furiani-ramp met stilteminuut

03-05-2022 19:43

Olympique Marseille en Feyenoord zullen voor het begin van de tweede halve finale van de Conference League een minuut stilte houden. Dit wordt gedaan om de slachtoffers van de Furiani-ramp te herdenken. Op donderdag, wanneer de twee teams spelen, vond de ramp precies dertig jaar geleden plaats. 

De thuisploeg speelt bovendien met rouwbanden. Op 5 mei 1992 stortte een tribunedeel in tijdens het bekerduel tussen SC Bastia en Marseille, waardoor achttien mensen om het leven kwamen. Destijds werd de tribune op het laatste minuut bijgebouwd om de capaciteit van het stadion te vergroten, maar de tribune voldeed niet aan de bouweisen. 

In 2021 werd in Frankrijk besloten dat op 5 mei geen professionele voetbalwedstrijden meer worden gehouden om de ramp te herdenken. Olympique Marseille en Feyenoord komen dus wel in actie, naar alle waarschijnlijkheid omdat het om een Europees toernooi gaat. Feyenoord liet een goede indruk achter in het thuisduel en won de eerste helft van de tweestrijd met 3-2 in De Kuip. Marseille en Feyenoord trappen donderdagavond om 21.00 uur af in het Vélodrome.